11 Eylül 2012 Salı

Balıkesirde Kazdağlarında Çıkan Orman Yangını


Balıkesirde Kazdağlarında  ÇıkanOrman Yangını
Son yıllarda sera gazının etkisiyle doğal kaynakların hunharca tüketilmesiyle dünyanın dengesi değişmekte. İnsanların düşüncesizce davranışları sonucu bir çok tür yok oldu. Bunların yanı sıra iklim değşiklikleri sebebiyle bir çok canlının yaşama ortamındaki değişiklikler sebebiyle türlerinin tükenme tehlikesi altındalar. Yaşanan iklim değişiklikleri sonucu çok sayıda felaketler insanoğlunun onarması zor yaralar açıyor. Bu iklim değişikliğine, Küresel ısınmayı tersine çevirebilecek çevre temizleme, filtreleme, ağaçlandırma gibi önlemleri almaya çalışırken. Çıkan orman yangınları tüm bu yapılan çalışmaları bir anda küle çevirebiliyor

Balıkesirde Kazdağlarında Çıkan Orman Yangını
Türkiyenin akciğerleri olarak bilinen Balıkesirde Kazdağlarında Çıkan Orman Yangını bir tarlanın kenarında ot yakma işi yaparken çıktığı belirtiliyor. Balıkesir itfaiyesinin ve Orman İşletme Müdürlüğünün ilk olarak söndürme çalışmalarına başladı. Ardından çevre illerden gelen itfaiye ekipleriyle 2 uçak ve 4 helikopterle söndürme çalışmalarına devam edildi. İlerleyen saatlerde fırtınanın etkisiyle uçak ve helikopterler çalışmayı durdurdu ve yangın büyüdü.Sabah saatlerinde havanın durulmasıyla çalışmalar tekrar hızlandı ve yangın adeta bir çember altına alınarak söndürüldü. Şu an soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bu yılın en büyük yangınlarından biri olan Balıkesirde Kazdağlarında Çıkan Orman Yangını 500 Hektarlık alanı küle çevirdi. 500 hektarlık alanın 100 hektarını tarımsal arazi 400 hektarını ise ormanlık arazi oluşturuyordu. Hasar özellikle zeytinlik alanlara büyük zarar verdi. Bazı bölgelerdede arı kovanlarının zarar gördüğü söyleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder