11 Eylül 2012 Salı

Atatürk Kültür Merkezi Yangını


Atatürk Kültür Merkezi Yangını


Son yıllarda ülkedeki gelişmişlik düzeyiyle orantılı olarak bilim sanat ve tarihe verilen önem artıyor. Bunu en belirgin olarak yapılan restorasyon çalışmaları sayısındaki artıştan da anlayabiliriz. Ve bu çalışmalar en çok yaşanan kazalarla veya yangın olayları ile gündeme geliyor. Bunlardan biri Tarihi Haydarpaşa Garındaki restorasyon çalışmalarında meydana gelmişti. Bir diğeri ise Kılıç Ali Paşa camisindeki çalışmalar esnasında çıkan yangındır.

Son olarak Cumhuriyet Tarihinin en önemli ve en büyük konferans salonlarından biri olan Taksimdeki Atatürk Kültür Merkezi'nde meydana gelen kaza. Kaza diyoruz çünkü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yapılan açıklamada ufak bir tutuşma ve duman meydana geldiği şeklindeydi. Gelen ilk haberlere göre yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında  havalandırma borularının kaynakla kesilmesi sırasında izolasyon malzemelerinin tutuşması olarak bildirilmişti. Hızlı bir müdahale ile söndürüldüğü bildirildi.Ayrıca Ertuğrul Günay endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti.

Cumhuriyet  Tarihinin en önemli ve en büyük konferans salonlarından biri olan Atatürk Kültür Merkezi 2008 yılından beri kapalıydı. Ve 12 Temmuz 2012'ye kadar kapalı kalmıştı.2013 deki cumhuriyet bayramına yetiştirilmeye çalışılıyordu. Kültür ve Turizm Bakanı çalışmaların devam edeceğini belirtti.



0 yorum:

Yorum Gönder