5 Eylül 2012 Çarşamba

Afyondaki Patlama Terörist Saldırı Mı



5 Eylül tarihinde saat 21:15 te gerçekleşen patlamada Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre 2 Astsubay 2 Uzman çavuş 21 Er Şehit oldu. 4 kişide yaralı olduğu bildirildi.

Şehit Uzman Mete Saraç Kışlasındaki Mühimmat deposunda yaşanan patlama halkta paniğe yol açtı. İlk önce deprem sanılan olayın sonradan patlama olduğu anlaşıldı. Afyonda Şehit Uzman Mete Saraç Kışlasında meydana gelen patlama şehire yakın olduğu için rahatlıkla hissedildi ve görüntülendi. Yaşanan patlama sonrası meydana gelen yangın kısa bir süre içinde itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Meydana gelen patlamadan sonra patlamaların devam edebilme ihtimaline karşı depoya yaklaşılmadı. Sadece  yaralı sayıları bildirildi. Sabah saatlerine kadar aileler merakla Şehit Uzman Mete Saraç Kışlasının önünde beklemeyi sürdürdüler. Zaman zaman fenalaşan baygınlık gösteren aileler oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel Milli Savunma Bakanı Necdet Özeli arayarak detaylı bilgi aldı.

Afyondaki Patlama Terötist Saldırı Mı
Son zamanlarda yaşanan bir çok hain terörist saldırısından sonra bir çok şehit verildi. Şehit Uzman Mete Saraç Kışlasında yaşanan bu patlama akıllara ilk olarak terörist patlama olabilme ihtimalini getirdi.Ama yapılan açıklamalara göre Şehit Uzman Mete Saraç Kışlasındaki Mühimmat deposundaki sayım ve tasnif işlemleri yapılırken gerçekleştiği belirtildi. Sabah saat 9:00'a kadar herhangi bir şehit haberi ulaşmamıştı. Çünkü içeride 30 askerin herhangi birinden haber alınılamıyordu. Ve içeriye girebilmek için tedbir olarak sabah saatleri beklendiği sanılıyor. Yapılan son habere ise tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Yaşanan patlamanın sonunda 2 astsubay 2 uzman çavuş 21 er şehit olduğu açıklandı.

Şehit olan askerlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder