5 Eylül 2012 Çarşamba

Emlak Vergisi Kaçırma Ceza



emlak vergisi kaçırma ceza
Bilindiği üzere ülkemiz bir çok konuda dünyada en yüksek vergilerin alındığı ülkelerden biri. Bundan dolayı bir çok alanda vergi kaçırma yoluyla vergiyi vermekten kaçıyorlar. Bu küçük büfelerden tutun büyük medya şirketlerine kadar her alanda örneklerini görmek mümkün. Bu yolla kazanç elde etmek etik olmamasına rağmen bir çok şirket vergi kaçırması için muhasebecilerini sıkıştırması gibi bir durum söz konusu. Hatta vergi ödemekten kaçınmak için bilgisayar programları barkod cihazları alınmaması gibi bir çok teknolojik kolaylık yerri geşdiğinde geri çevirilebiliyor.

İşte bu son yıllarda artan vergi kaçırma olayların için Maliye Bakanlığı kolları sıvadı. Bir çok vergi kaçırma vakası tesiipit ederek devletin kasasına milyonlarca lira girmesini sağlayan maliye müfettişleri İşletmeleri yeri geldiğinde ifllasın eşiğinde bırakabiliyor.

emlak fiyatları ilanda farklı tapuda farklı 
Yüksek vergi ödemek istemeyen alıcılar fiyatları rayiç bedeli üzerinden gösteriyorlar maliye bakanlığı vergi beyanları ve fiyatları kıyaslayacağını açıklaması üzerine yeni formül bulundu.
Bu formül ilanlarda fiyatların gösterilmemesi ve alıcı ve satıcının kendi aralarında anlaşması ile mübadelenin gerçekleşmesi. Böylelikle Maliye Bakanlığının emlak vergisi kaçırma yı tespit etmesi zorlaşıyor
Emlakçılara göre emlak fiyatları satış sırasında gerçek fiyatından daha düşük gösterilmesinin nedeni alınan yüksek vergiler. Gerçek fiyatlar saklanıyor satış belediyenin belirlediği rayiç bedel üzerinden gösteriliyor. Vatandaş rayiç bedel üzerinden işlemlerini görüyor tapu müdürlüğü takibini yapıyor hareketlenmeyi görüyor eğer rayiç bedel üzerinden işlem yapılmış ise hem alıcı hem satıcıya tebligatla emlak vergisi kaçırma ceza bakbuzlarını gönderiyor. Vatandaşlar fiyat beyanında dürüstlükten yana ama herkes yüksek vergilerden şikayetçi.
Vergi kaçakçıları emlak vergisinde kaçırma cezasındanda kaçmanın yeni formülünü ilanlarda fiyat yazılmaması ve alıcı ve satıcının kendi aralarında anlaşması olarak bulmuşlar.
Uzmanlar bu yeni formülün sakıncasının sonraki alan kişnin bütün vergiyi ödemesinden doğacağını açıklıyor. Bundan dolayıda alıcı satıcı arasında adalet olabilmesi için dürüst bir işlem gerçekleşmeli.

0 yorum:

Yorum Gönder