31 Ağustos 2012 Cuma

Nokia C5-03 Kullanıcı Yorumları


Nokia C5-03 Kullanıcı Yorumları

6 ay kadar önce nokia c5-03 modelinde telefonunu kullanmaya başladım. İlk kullandığım Nokia telefon olmasına rağmen beklediğim performansı göremedim . Beklediğim performanstan kasıt öncesinde kullandığım çin malı televizyonlu dandik diye tarif ettiğim telefonum kadar hızlı bile değil. Hatta yavaş çok sık takılmalar oluyor. Sık sık kitleniyor kapatıyor reset atıyor. Bu insanı çıldırtması için tek başına yeterli

Hızı dışında şikayet edebileceğim diğer bir sıkıntı hafızasının küçüklüğü. Hafızası 40 mb olmasından dolayı sizin kullandığınız hafıza kartının pek önemi olmuyor. Daha programı açmadan hafıza dolu diyor ve kapatıyor. İnternette gezinirken yine aynı sorun Hafıza dolu uyarısı veriyor ve tekrar kapatıyor.

Diğer özelliklerine gelecek olursak 5 megapiksel kamerası fotoğraf makinelerini aratmıyor. Gündüz çekimleri harika. Fakat flaş olmadığından gece çekimleri pek başarılı olduğu söylenemez.

GPS ve wi-fi yakın fiyatlardaki telefonlarda olmayan bi özellik fakat telefonun hızının yetersiz olmasından dolayı pek verimli kullanılamıyor.

Ses kalitesi iyi ve hoparlörden çıkış gücü sessiz bir ortam için iş görür.Görünümü şık kibar. Hız beklentisi olmayan arkadaşlara tavsiye edebilirim.

Burdan 250Turkish lira symbol black.svg'ye satıyorum çiziksiz temiz. Satın almak isteyen arkadaşlar yorum yoluyla ulaşabilirler.


Adını Feriha Koydum Yeni Sezon Nerde Çekiliyor


Adını Feriha Koydum Yeni Sezon Nerde Çekiliyor

Adını Feriha Koydum İlk iki sezonuyla epey bağeni toplamıştı. Şimdi ise üçüncü sezon Adını Feriha Koydum Emirin Yolu merakla bekleniyor.

Bir diğer merak konusu ise Adını Feriha Koydum yeni sezon nerde çekliyor. İlk iki sezon üniversite bölümleri Bilgi ve Beykent üniversitesinde çekilmişti. Adını Ferih Koydum Emirin yolu ise Ferihanın ölümüyle Aşiyan mezarlığındaki sahnelerle devam edilecek. Dizide ki oyuncu kadrosu için TIKLAYINIZ

Emirin Yolu Ne Zaman Başlayacak 2012



Herkesin nefesini tutarak izlediği "Adını Feriha Koydum" dizisinin yeni sezonu "Adını Feriha Koydum- Emirin Yolu"nda neler olacağı merakla bekleniyor

Herkesin merakla beklediği Emirin yolu 7 Eylül Cuma günü ekranlarda olacak.

Yeni sezonun ilk fragmanı yayınlandı.Emirin yolun daki değişiklikler seyircilerin tepkisine yol açtı.Senaryonun değişmesi ve  Hazal Kaya'nın diziden ayrılmasıyla yapımcı firma Med yapım ve sahibi Fatih Aksoy'a tepkiler çığ gibi büyüyor

Hazal Kaya'nın diziden ayrılma nedeni fox'ta yayınlanacak Baş rollerinde tuğçe kazaz, Tardu Flordun ve Furkan Palalı'nın paylaştığı "Son Yaz Balkanlar" dizinde rol alması olarak biliniyor.


1. ve 2. sezonlarında reytingleri tavan yapan Adını Feriha Koydum dizisi yeni sezonda ise ne kadar izleneceği merak konusu.

Dizide yer alan oyuncu kadrosunu görmek için TIKLAYINIZ

Sbs Tercihinin Püf Noktaları Nelerdir


Sbs Tercihinin Püf Noktaları Nelerdir

Ortaöğretim kurumlarına geçiş sisteminin üç aşamalı uygulaması bu yıl sonlandı. Yine tercih sisteminde geçen yıldan farklı bir uygulamaya geçildi. Bu değişiklik velilerimizin daha dikkatli tercih yapmasını gerektirmektedir.

Buna göre öğrenciler, 01-08 Ağustos tarihleri arasında 10 okuldan oluşan tek bir tercih listesi yapacak. öğrenciler ek yerleştirme döneminde yeni bir liste yapmayacaklardır. Bu durumda öğrencilerin tercih listelerini çok dikkatli bir şekilde hazırlamaları önerilmektedir.

Lise Tercih Yaparker Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Tercihler 01-08 Ağustos 2012 tarihleri arasında en fazla 10(on) tercih olmak üzere yapılacaktır.

Tercihler iki şekilde yapılabilir: Birincisi öğrenci velisi tarafından http://oges.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanan tercih listesinde yer alan okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapılacaktır.

İkinci olarak, bireysel tercih yapamayanlar için okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına velinin doldurup imzalayarak verdiği "Yerleştirme işlemi tercih ön çalışma formu" na bağlı kalarak veli adına yapacaktır.

Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak, tercihlerler ilgili bir düzeltme varsa elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, onaylama yapılmadığı takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır.

Ayrıca tercihlerin elektronik ortamda hatasız, eksiksiz olarak tercih ve yerlerştirme e-kılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır

Tercih başvurusu sadece bir kez yapılacağından  ve başvuru işleminden sonra tercihler değiştirilemeyeceğinden öncelik sırasına ve bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilmelidir

OYP'si 196 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecektir

Yerleştirme işlemleri için öğrenciler 10(on) okul tercih edebilecektir

Yerlestirme işlemi, ortaöğretime yerleştirme puanı(oyp) göre yapıır. Öğrenciler tercih başvuruları alındıktan sonra puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara göre yerleştirme yapılır. Ortaöğretim yerleştirme puanlarının eşit olması halinde 8. sınıf seviye belirleme sınavı SBS puanı eşitliğin devamı halinde 7. sınıf seviye belirleme sınavı SBS puanı, yine eşitliğin olması halinde 6. sınıf seviye belirleme sınavı SBS puanı yüksek olan öğrenciye öncelik verilir. Bunlarında eşit olması halinde tercih önceliği dikkate alınır.

Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asil olarak kazandıkları tercihlerinin üstündeki tercihlerinde yedek yerleştirme yapılırYedek yerleştirme sonucunda öğrenciler birden fazla tercihine yedek olabilirler. yedek yerleştirme yapılacak okulların kontenjanları, asıl kontenjanın 3 katı alınarak belirlenecektr. Özel okullar için yedek kontenjan belirlenmez.

Örneğin kontenjanı 80 olan okula 240 öğrenci yedek yerleştirilecektir. Bu yedek sırası 12 Eylül 2012 tarihindeki yerleştimenin sonuna kadar geçerli olacaktır.

Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asıl hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asıl olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir terihinde asıl yada yedek olamayabilir. Asil ya da yedek olarak yerleştirilemeyenler sınavsız öğrenci alan okullara kayıt yaptırabilirler

Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 27-31 Ağustos 2012 saat:17:00 tarihleri arasında kayıt yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybederler.

E-okul sistemine zamanında işlenmeyen okul kayıtları geçerli değildir. Kayıtların zamanında sisteme girilmesinden okul yöneticileri sorumludur. Veliler kayıt durumlarını veli bilgilendirme sisteminden takip ederek kayıtlrının yapılıp yapılmadığını görebilir ve okul yöneticilerini uyarabilirler.

Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra; 03 Eylül 2012 saat:08:00'en itibaren boş kalankontenjanlara, yedek listeden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Her öğrenci kayıt hakkı kazandığı okulla, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3(üç) iş günü içerisinde saat 17:00'ye kadar kayıt yaptırmak zorundadır. Kayıt yaptırmadığında, boş kalan kontenjan için sistem tarafınfan yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakı verileceğinden, bu haklarını kaybeder.

Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi 12 Eylül 2012 saat:17:00'ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 12 Eylül 2012 saat:17:00 itibariyle kayıt hakkı kazanan aayların kayıtları ise 14 Eylül 2012 saat 17:00'ye kadar devam edecektir.

Yerleştirme döneminde kayıt hakkı kazanan adaylar durumlarını e-okul sisteminden anlık olarak izleyebileceklerdir.

Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerden bu hakkını kullanmak istemeyen öğrencilerin kayıt hakkı kazandıkları okula bu haklarını kullanmayacaklarını yazılı olarak bildirmeleri durumunda, bu bilgi okul müdürlükleri tarafından e-okul sistemine işlenir. Bu durumda, 3(üç) iş günü kayıt süresi eklemeksizin sıradaki yedek öğrenciye kayıt hakkı sistem tarafından otomatik olarak verilir.

Herhandi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki(kayıtlı oldukları) okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak silinir. Bu durumda kontenjanı azalan okul için yedek listeye göre sıradaki bir öğrenciye kayıt hakkı sisten tarafından otomatik olarak verilir.

Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir orta öğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumalarına kayıt yaptırabileceklerdir.


Kayıt Tarihlerine Ulaşabilmek için TIKLAYINIZ.

2012 Lise Tercih Kayıt Yerleştirme Nezaman Yapılacak


2012 Lise Tercih Yerleştirme Nezaman Yapılacak

Son zamanlarda liseye geçen arkadaşları bir tercih ve yerleştirme heyecanı sarmış durumda. 2012 Lise Tercih ve Yerleştirmeleri Nezaman yapılacağı konusunda yanlış bilgilendirme sonucu istediği kazandığı bölüme yerleşemeyen arkadaşlar olduğunu biliyorum.

Benim kardeşimde liseye geçme dürecinde olduğu için Lise Tercih ve Yerleştime sonuçlarını takip etmek durumundayım ve edindiğim bilgileri sizinle aşağıda paylaşıyorum.


24 Ağustos ta açıklanması beklenen yerleştirme sonuçları 17 Ağustos tarihinde açıklanmıştır.

Bunu takipe ederek yapılacak tercih yerleştirme okullların açılmasına ilişkin tarihler:

27-31 Ağustos (saat:17:00'ye kadar)    (bugün son)
  • Yerleştirme sonuçlarına göre Asil olarak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri

03 Eylül   (saat:08:00)   
  •  Boş kontenjanlara yedek listede yer alan öğrencilerden kayıt hakkı kazananların ilanı ve kayıt işlemleri


14 Eylül    (saat:17:00)   
  • Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilme işlemi, 12 Eylül 2012 saat 17:00'ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
  • 12  Eylül 2012 saat 17:00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları 14 Eylül 2012 saat 17:00'ye kadar devam edecektir.
  • Yedek listede yer alan öğrencilerden kayıt hakkı kazananlar http:/oges.meb.gov.tr internet sayfalarından kayıt durumlarını takip edebileceklerdir

Kayıtlara ilişkin diğer tarihler:

19-21 Ağustos                    Ramazan Bayramı

18 Ağustos-14 Eylül           Sınavsız öğrenci alan genel liseler ve özel okullarn öğrenci aday kayıtları
17 Eylül                              Okulların açılması

01 Ekim                             Okullar arası nakillerin açılması



Tüm liseye geçen arkadaşlara başarılar diliyorum...

30 Ağustos 2012 Perşembe

Emirin Yolu Dizisi Oyuncu Kadrosu Yeni Sezon

Adını Feriha koydum dizisinin ismi Emir'in yolu oldu.
 
Emirin Yolu Dizisi Oyuncu Kadrosu Yeni Sezon

Bu diziye yeni oyuncular katılarak daha farklı daha renkli bir ekip oluşturuldu. Bu ekip tüm dizi severleri televizyon ekranlarına kilitleyecekmiş gibi gözküyor. İşte eski oyuncularıyla birlikte Emirin Yolu Dizisinin oyuncu kadrosu ve canladırdığı karakterler.
  • Vahide Gördüm (Zehra)
  • Hazal Kaya (Feriha)
  • Deniz Uğur (Sanem)
  • Metin Çekmez (Rıza)
  • Çağatay Ulusoy (Emir)
  • Yusuf Akgün (Koray)
  • Eray Özbal
  • Sede Şahin (Cansu)
  • Melih Selçuk
  • Ceyda Ateş (Hande)
  • Kaan Olacay
  • Ahu Sungur
  • Feyza Civelek
  • Gülşah Fırıcıoğlu
  • Esin Eden
  • Barış Kılıç (Levent)

Kredi Dosya Masraflarının İadesi Nasıl Yapılacak, İade Talebi Nasıl Yapılabilir



Bu aralar gündemde bankaların aldıkları haksız bedeller hakkında birçok dava açılıyor. Hesap işletim ücretleri, kredi kartı aidatı vb. bir sürü işlem ücreti için bankalara dava açılıyor ve masrafların iadesi isteniyor. Konularla ilgilenen yerel mahkemeler çoğunlukla mağdur müşteriler lehinde karar veriyor. Bu emsal kararlara bir örnek de kredi kullanan vatandaştan alınan masrafların iadesiyle ilgili olan davalar. Yerel mahkemeler 10 yıl geriye dönük kredi işlem masrafının iadesini bankaların ödemesi gerektiği kararını veriyor.
Son 10 yılda 12 milyon vatandaş kredi kullandı. Bu krediler alınırken dosya masrafı adı altında bankalar çeşitli bedeller alınıyordu. Bankalara dilekçe yazmak kredi masraflarını iade almanıza yeterli olmayabilir.

Kredi Masraflarının İadesi Nasıl Yapılacak, Nasıl İade Talebi Yapılabilir?

Kredi kullandığınız banka genel müdürlüğüne hitaben bir mektup yazarak ödediğiniz dosya masrafının iadesini talep edin. Bu mektubun iadeli taahhütlü olmasına dikkat edin.

Kredi çektiğiniz banka şubesine de başvuruda bulunabilirsiniz. Mektubunuzda, tüketici mahkemeleri ve Yargıtay kararıyla "kredi masraflarının haksız şart niteliğinde, tüketicilerden tahsilinin haksız olduğu sabitlenmiştir" ibaresini kullanmayı unutmayın.

Mektubunuzda, son 10 yılla sınırlı olmak üzere bankaya yaptığınız tüm kredi masrafları ödemelerin dökümünü içeren listeyi talep edin.

Bu süre zarfında kesilen kredi masrafı ücretinin toplam miktarının yasal faizi ile birlikte ödenmesini talep ettiğinizi vurgulayın.

Adını Feriha Koydum Yeni İsmi



Tüm türkiyenin merakla beklediği Adını Feriha Koydum: Emir'in Yolu dizisi sürprizleriyle yeni sezona merhaba deme hazırlıkları içerisinde. Üçüncü sezonunu da show tv de izleyebileceğimiz Adını Feriha Koydum: Emir'in Yolu daha şimdiden üçüncü sezon fragmanıyla herkesin ilgisini çekmeyi başardı. 

Önceki sezonda Adını Feriha Koydum dizisinin ana karakterlerini canlandıran feriha (hazal kaya) ve annesini canlandıran (vahide gördüm)'ün diziden ayrılmasından sonra dizinin ismi Emir'in Yolu olark değiştirildi.

Tüm otoriteler ikinci sezonda dizinin Emir'in üstünde yoğunlaşacağı konusunda hemfikir. Muhtemelen ferihanın katillerinin intikamını almak gecelerin veliahtı.Emir Sarrafoğlu'na düşecek
Sahne çekimleri ilk sezonlarda Beykent Üniversitesinde yapılmasına karşın bu sezonda sezonda üniversite çekimleri yapılmayacak

İstanbul'da Gişeler Kaldırılacak mı?



İstanbul'da Bazı Gişelerin Kaldırılması Gündemde? Gişeler Kaldırılacak mı?

İstanbul trafiğinde gişeler büyük problem yaratmaktadır. Trafik yoğunluğu bir yana, gişelerde dur-kalk yapılması trafiği daha da sıkıştırmaktadır. Gişelerde kullanılacak yeni hızlı geçiş sistemi ile bunun bir nebze olsun azaltılması gündemde. Bununla beraber Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinin trafik sıkışıklığında büyük etken olması nedeniyle TBMM'ye bu gişerin kaldırılmasına yönelik teklif sunuldu.

Bu gişelerin şehrin merkez noktasında kalması da trafiği olumsuz etkilemektedir.  2-3 km'lik kısa yollar için ücret alınması sürücüleri farklı yollara sevketmekte ve bu da trafik karışıklığına sebebiyet vermektedir.

Kadir Topbaş da konuya sıcak bakıyor. Yasa teklifi ile, karayolları trafik kanununa bir madde eklenerek, İstanbul Anadolu otoyolu üzerine bulunan Çamlıca, Samandıra, Sultanbeyli, Kurtköy, Orhanlı ve Şekerpınar gişeleri ile, Avrupa otoyolu üzerine bulunan Mahmutbey, Hadımköy, Ispartakule, Avcılar, Esenyurt, Çatalca, Kumburgaz ve Selimpaşa gişelerinin kaldırılması isteniyor.


B12 Vitamini Eksikliğinde Neler Yenmeli



B12 vitamini eksikliğinde  bir çok hastalık meydana gelmektedir. B12 vitramini  et ve süt ürünlerinde bulunmaktadır. Et ve süt ürünü tüketmeyen kişilerde B12 vitamini eksikliğine sık rastlanmaktadır. B12 vitamini eksikliğinde  halsizlik, unutkanık gibi belirtiler ortaya çıkmaktadır.

B12 vitamini sebzelerde bulunmadığından özellikle vejeteryanlar risk altındadır. Yıllar boyu et ve et ürünü almayan kişilerde halsizlik, çabuk yorulma, eklem ağrıları, unutkanlık, vücut direncinde azalma, el ve ayaklarda uyuşma, yürümede zorluk, kulak çınlaması, hissizlik, uyuşukluk, sabahları yataktan yorgun kalkma gibi belirtiler gösterebilir. 

B12 vitamininin faydaları;
·         Sinir fonksiyonları için gerekli
·         B12 vitaminin folik asit ve B6 vitamini ile birlikte kalp hastalıklarını ve damar tıkanıklığını önleyici etki gösterir,
·         Sinir hastalarını tedavi edici rolü vardır,
·         Bağışıklık sistemini güçlendirir,
·         Kırmızı kan hücrelerinin üretimine yardımcı olur.


B12 Vitamini Hangi Yiyeceklerde/Besinlerde Bulunur?
 Karaciğer, süt, yumurta akı, peynir, balık, et, dana eti, dana karaciğeri, böbrek, midye, uskumru, sardalya.

2012 2013 İkinci Öğretim Harç Paraları Ne Kadar



2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci Öğretim Üniversite Harç Paraları Ne Kadar? 

Bildiğiniz üzere son olarak üniverite harç paraları kaldırılmıştı. Ancak bu karar sadece 1. öğretim ve açık öğretim öğrencileri için alındı. İkinci öğretim öğrencileri için harç paraları kaldırılmadı. Bu nedenle yeni öğretim yılında ikinci öğretim öğrencileri harçları yatırmak zorundalar.

İkinci öğretim harçlarının kaldırılması için öğrencilerin protestoları ve imza kampanyaları devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık bu konuda şikayet maili yağmuruna tutuldu. İkinci öğretim öğrencilerinin ödeyeceği harç paralarının kaldırılmasına yönelik şu an herangi bir gelişme yok.  Muhtemelen ikinci öğretimler 2012-2013 döneminde harç paralarını yatırmak zorunda kalacaklar. Meclis Ekim ayında açılacak ve öğrencilerin şikayetlerine göre mecliste yeni kanun çıkarılması mümkün olabilir. Bu gecikmeden dolayı harç yatırmak zorunda kalan öğrencilerin paraları daha sonra iade edilebilir.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın açıklmasına göre ikinci öğretim harç paralarının kaldırılmamasının sebebi bu paraları kanunda harç/katkı payı olarak değil "öğrenim ücreti" olarak belirtilmesiymiş. Bunun için de yeni kanun düzenlemesi gerekliymiş.

İkinci öğretim öğrencilerinin bu sene ödemek zorunda oldukları harçlar aşağıdadır. Bu kadar tartışma ve tepki üzerine zam yapılacağını da zannetmiyoruz. 
 
Konservatuvar / Fakülte /Yüksekokul Adı
İkinci Öğretim Ücreti



Adalet Yüksekokulu
770 TL
Bankacılık ve Sigortacılık Y.O.
1.155 TL
Beden Eğitimi ve Spor Y.O.
1.155 TL
Deniz Bilimleri Fakültesi
1.924 TL
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Y.O.
962 TL
Denizcilik Fakültesi
1.924 TL
Denizcilik Y.O.
962 TL
Devlet Konservatuvarı
4.268 TL
Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi
1.027 TL
Diş Hekimliği Fakültesi
-
Eczacılık Fakültesi
-
Edebiyat Fakültesi
1.027 TL
Eğitim Bilimleri Fakültesi
1.027 TL
Eğitim Fakültesi
1.027 TL
Elektrik-Elektronik Fakültesi
1.529 TL
Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi
1.027 TL
Endüstriyel Sanatlar Y.O.
1.155 TL
Engelliler Entegre Yüksekokulu
1.924 TL
Ev Ekonomisi Yüksekokulu
1.923 TL
Fen Fakültesi
1.281 TL
Fen-Edebiyat Fakültesi (Edebiyat ve Sosyal Programlar)
962 TL
Fen-Edebiyat Fakültesi (Fen Programı)
1.281 TL
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Prog.
2.134 TL
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Y.O.
1.155 TL
Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi
1.924 TL
Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi
1.924 TL
Güzel Sanatlar Fakültesi
1.924 TL
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
1.924 TL
Hemşirelik Yüksekokulu
1.155 TL
Hukuk Fakültesi
1.155 TL
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
1.155 TL
İktisat Fakültesi
1.155 TL
İlahiyat Fakültesi
1.027 TL
İlahiyat Meslek Yüksekokulu
1.155 TL
İletişim Bilimleri Fakültesi
962 TL
İletişim Fakültesi
962 TL
İnsani Bilimler Edebiyat Fakültesi
1.027 TL
İnşaat Fakültesi
1.529 TL
İşletme Fakültesi
1.155 TL
İTÜ İşletme Fakültesi Müh.
-
Kimya Metalürji Fakültesi
1.529 TL
Maden Fakültesi
1.529 TL
Makine Fakültesi
1.529 TL
Meslek Yüksekokulları
770 TL
Mesleki Eğitim Fakültesi
1.027 TL
Mesleki Teknoloji Yüksekokulu
1.923 TL
Mimarlık Fakültesi
1.529 TL
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
1.529 TL
Mühendislik Fakültesi
1.529 TL
Mühendislik ve Doğa Bil. Fak.
1.529 TL
Mühendislik ve Teknoloji Fak.
1.529 TL
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
1.529 TL
Orman Fakültesi
1.529 TL
Ormancılık Meslek Y.O.
1.155 TL
Sağlık Bilimleri Fakültesi
1.027 TL
Sağlık Eğitim Fakültesi
1.027 TL
Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.
770 TL
Sağlık Yüksekokulları
1.155 TL
Sanat ve Tasarım Fakültesi
1.924 TL
Sivil Havacılık Meslek Y.O.
770 TL
Sivil Havacılık Yüksekokulu
4.268 TL
Siyasal Bilgiler Fakültesi
1.155 TL
Sosyal Bilimler Meslek Y.O.
770 TL
Spor Bilimleri Teknolojisi Y.O.
1.155 TL
Su Ürünleri Fakültesi
1.924 TL
Su Ürünleri Meslek Y.O.
770 TL
Takı Tek. ve Tasarımı Y. O.
1.155 TL
Tapu Kadastro Meslek Y.O.
770 TL
Teknik Bilimler Meslek Y.O.
770 TL
Teknik Eğitim Fakültesi
1.147 TL
Teknoloji Fakültesi
1.529 TL
Tekstil Tek.ve Tasarım Fakültesi
1.924 TL
Tıbbi Biyolojik Bilimler Programı
2.134 TL
Tıp Fakültesi
-
Ticaret Turizm Eğitim Fakültesi
1.027 TL
Turizm Fakültesi
1.027 TL
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O. Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Y.O.
770 TL
Turizm ve Otelcilik Meslek Y.O.
770 TL
Tütün Eksperliği Yüksekokulu
1.923 TL
Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi
1.529 TL
Ulaştırma Yüksekokulu
1.155 TL
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
1.155 TL
Uzaktan Eğitim Meslek Y.O.
770 TL
Veteriner Fakültesi
2.134 TL
Yabancı Dil Destek Birimleri

Yabancı Dil Hazırlık Okulları

Yabancı Dil Hazırlık Sınıfları

Ziraat Fakültesi
1.529 TL

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

Zafer Bayramı her sene Başkomutanlık Meydan Muharebesini (Büyük Taaruzu) anmak için 30Ağustos tarihinde kutlanır. Nasıl 19 Mayıs gençlerin bayramı olarak biliniyorsa 30 Ağustosta ağırlıklı olarak ordunun bayramı olarak bilinir. Bu bayramda statlarda gösteriler olur. Askeri gemiler ziyaretlere açılır. Geçit törenleri yapılr. Bir anlamda vatanın sahipsiz olmadığı sahiplarinin ise birlik beraberlik içinde olduğu her zamanki gibi bir kez daha gösterilmiş olur. Bu sene çok sayıda şehit vermemiz ve bir çok hain saldırıya uğramamız sebebiyle biraz daha kenetlenmiş bir milletle 30 Ağustosu buruk bir sevinçle kutluyoruz. Gaziantep'te düzenlenen hain saldırıdan dolayı antepte kutlamalar iptal edildi fakat çelenk konulacak. Burdan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bütün Türk Milletinin Zafer Bayramını kutluyorum.

29 Ağustos 2012 Çarşamba

UZAYDA TARİHİ KEŞİF

İki güneşi olan yaşanılabilir iki gezegeni olan bir güneş sistemi NASA tarafından keşfedildi.
Dünyadan 4900 ışık yılı uzaklıkta bulunan bu güneş sistemi yanabilir bölgede bulunuyor.
yaşanabilir bölgede olması insanın aklına bir çok soru işareti getiriyor.
Gidilebilir mi yaşanılabilir mi? gibi.
Fakat yaşanabilir olsa dahi günümüzde bir gezegen öteye marsa insan gönderemezken hatta uzay aracını zor gönderirken şimdi ışığın 4900 yılda aldığı bir mesafeyi kat ederek taşınabilmemiz pek mümkün gözükmüyor.

BARCELONA-REAL MADRID MAÇI


Real Madrid'le Barcelona dünyanın en büyüğünü belirleyecek maç 23:30 Nou Camp stadında yapılacak Türkiyede Star televizyonunda yayınlanacak.
Star Canlı izlemek için BURAYA TIKLAYINIZ
Real Madrid 9 puan önde lig şampiyonu olmuştu.
Kral kupasınıda Barcelona almıştı.
Önceki maç 3-2 Barcelona'nın galibiyetiyle sonuçlanmıştı.
Geçtiğimiz sene Barcelona almıştı İspanya Süper Kupasını. Son 3 yıldır İspanya Süper Kupasını Barcelona aldı.
Barcelonaya karşı real madridin şansı pek tutmuyor
5 kere İspanya Süper Kupasında karşılaştılar 4 ünü barselona almıştı
Bu seneki lig maçlarında da real Madrid'in performansının iyi olmamasından dolayı Barcelona bu maçta favori gösteriliyor.
Bu akşam 23:30 itibari ile Star televizyonundan izleyebilirsiniz
Jose Mourinho ile Tito Villanova arasındaki bir teknik maç olacağı tahmin ediliyor.
Genel olarak Messi ile Ronado'nun karşılaştırılmasına sebep olan Barcelona ve Real Madrid arasındaki karşılaşma heyecanla bekleniyor.









ŞAMPİYONLAR LİGİ PLAY-OFF MAÇLARI 29 AĞUSTOS

Gruplara kalacak 27 takım belli oldu son 5 takımda bu akşam belli olacak
Bu akşam oynanacak maçlar ve önceki maç sonuçları


BİRLEŞMİŞ MİLLETLERDEN GAZZE RAPORU

BMnin Gazze Raporu Korkutucu
Gazzede Filistinlilerle ilgili olan en geniş rapor Birleşmiş Milletler tarafından yayınlandı.
Bu raporda en dikkat çekici nokta eğer önlem alınmadığı takdirde Gazze 2020'ye kadar yaşanılabilir bir şehir olmakdan çıkabileceği.
Bm'nin raporuna göre önümüzdeki 8 yıl içinde 440 okul 800 yataklı hastane ve binden fazla doktora ihtiyaç olacağını vurguluyor.
İçme suyu konusunda da sıkıntılar mevcut yer altı suları her geçen gün daha da derinden çıkarmak gerekiyor. Tahminlere göre 2016 yılına kadar su kaynaklarının kullanılamacak
Gazzedeki tek elektrik santrali ise yakın sıkıntısından dolayı sık sık kesintiler meydana geliyor.

Bu rapordaki bir çok noktada israilin İnsan Haklarını ayaklar altına aldığından dolayı sıkıntılar çekeceği aşikar.

ÖĞRETMENİN MAAŞI SINAVLA ARTACAK


Milli Eğitim Bakanlığın'dan eğitimde devrim gibi bir düzenleme geliyor.
İlk girdiklerinde bütün öğretmenler aynı maaşı alacak.
Basamak atlamak için öğretmenler sınava girecek böylelikle statüleri artacak.
Belli zaman aralıklarıyla düzenlenecek bu sınavlarda öğretmenlerin statülerini koruyabilmeleri için yeterli puanı almaları gerekmektedir
Böylelikle eğitimde daha genç ve dinamik bir eğitimci kadrosu oluşacağı kanısındayım.Bu uygulama öğretmenlerin kendini geliştirmeleri için itici bir etmen olacaktır.
Eğitim fakültelerinde uygulama dersleri artacak.
Kadro fazlası öğretmenler branş değitirebilecek.

TÜRKİYE'NİN GÜVENLİK ORDUSU

Bazen hastanelerde, bazzen ünivesitelerde, bazende alışveriş merkezlerinde karşı karşıya geldiğimiz güvenlik görevlileri bazen mağdur ediyorlar bazense mağdur oluyorlar.

11 Eylül'den sonra terörün tetiklediği özel güvenlik ihtiyacı güvenlikçi sayısında artışa sebep oldu böylelikle güvenlik sektörü büyüdü

Türkiye'de 217 bin kişiye ulaşan bu sektör bu sayıyla bir çok avrupa ordularının personel sayısından bile fazla
1000 tl maaş ve sosyal haklar gibi avantajlarla gençlerin ilgisini çekiyor
Uzmanlar bu sayının dahada artacağı iddiasında bulunuyorlar